Restitutieformulier cbr

Terugvragen examengeld theorie-examen

Je kunt hier een restitutieformulier downloaden waarmee je het examengeld voor theorie-examens kan terugvragen. Heb je door omstandigheden je theorie-examen niet kunnen doen? Dan kun je binnen 14 dagen je examengeld terug vragen. Dit kan dus alleen in de volgende situaties:

 • Een medische reden. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de doktersverklaring of de ziekenhuisopname.
 • Bij het overlijden van één van de ouders of schoonouders, partner, kind, broer of zus, als het examen viel in de periode beginnend bij de overlijdensdag tot en met de begrafenis c.q. crematie. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
 • Bij het overlijden van zwager of schoonzus, grootouder of kleinkind, als het examen is gepland op de dag van overlijden of op de dag van de begrafenis of crematie. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
 • Je wordt als militair op korte termijn gedetacheerd. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van je oproep voor detachering of een verklaring van je commandant.
 • Bij de geboorte van je kind op de dag vóór het examen of de dag van het examen. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van het geboortekaartje.

Vergoeding

Het CBR vergoedt alleen het examengeld met aftrek van administratiekosten. Eventuele andere kosten zoals bijvoorbeeld administratiekosten van je rijschool/opleider of kosten die je maakt voor het huren van een voertuig worden niet door ons vergoed.

De actuele administratiekosten vindt u op onze tarievenpagina onder ‘CBR tarieven’

Contact Opnemen

  Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

  Je Naam (*)

  Je Telefoonnummer (*)

  Je E-mailadres (*)

  Ik wil graag (*)

  Je bericht

  Lekker snel je rijbewijs halen en ook nog eens gezellige rijlessen? Dan ben je bij SlaagPro aan het juiste adres.